Om RS

Rättvisepartiet Socialisterna har aktiva partiföreningar runt om i landet och fyra kommunala mandat i Luleå och Haninge kommuner. Vår tidning Offensiv har funnits sedan 1973 och kommer ut varje vecka. Samtidigt som vårt mål är ett jämlikt, solidariskt, socialistiskt samhälle deltar vi fullt ut i kampen här och nu – för att sätta stopp för rasismen, plundringen av välfärden, skenande klassklyftor samt stärka feminismen och arbetarkampen.

Här på valhemsidan hittar du många exempel på vad vi uträttat, tex i avsnittet “Detta har vi uppnått”, framförallt med exempel från Luleå, Haninge och Göteborg där vi driver intensiva valkampanjer. Genom åren har RS varit en drivkraft i gräsrotskamp på många ställen t ex med Nätverket mot rasism, Elevkampanjen, Upprop för Rättvisa, Vägra Kallas Hora, Rädda Vården, Göteborgsaktionen, Flyktingamnesti, Misstro oss inte, Välfärd Utan Vinst, Rött Forum, Låt oss Leva och mycket mer.

RS är den svenska delen av CWI, Committee for a Workers’ International med systerorganisationer i 45 länder. I USA blev Kshama Sawant som första socialist på hundra år vald till Seattles kommunstyre med 93 000 röster för Socialist Alternative. En av de första och framgångsrika kampanjerna var att tillsammans med fackföreningarna  driva igenom 15 dollar i minimilön. Socialist Party på Irland som är invalda i parlamentet har varit drivande i den historiska kvinnokampen som i år vunnit folkomröstningen om aborträtt. Izquierda Revolucionaria i Spanien och Katalonien har tillsammans med elevfacket organiserat hundratusentals unga i kamp för kvinnors rättigheter, en skola för alla och mot repressionen.

Kom med i den socialistiska kampen du med! Bli medlem i Rättvisepartiet Socialisterna!

Tema av Anders Norén