representanter på arbetarlön

Den verkliga oppositionen

Både lokalt och på riksplanet har politiken gått kraftigt högerut. Socialdemokraterna, Moderaterna och Sverigedemokraterna använder en allt brutalare flyktingpolitik som murbräcka för hårdare högerpolitik. Fattiga, sjuka, flyktingar och förorter attackeras samtidigt som militären rustas upp och bank-
vinsterna slår rekord. Kommunerna drivs som företag medan skola och omsorg tvingas till svältkur.

Rättvisepartiet Socialisterna tar strid mot högervågen i toppen. Vi är ett kämpande, socialistiskt alternativ i hela landet med fyra mandat i Luleå och Haninge kommunfullmäktige. RS är det enda partiet vars valda representanter organiserar verklig kamp, lever på en vanlig arbetarlön och aldrig har röstat för en nedskärning.

Våra allierade är kommunanställda, hyresgäster, skolelever, patienter och pensionärer – inte de andra politikerna. Vårt fokus är organisering underifrån – där finns kraften till verklig förändring. Det syntes t ex i #MeToo och Luleås skolkamp 2015-2016, i hyreskampen i Göteborg och protesterna som lett till kollektivavtalsvillkor i Haninge. Vår kamp ger resultat, segrar som inte varit möjliga om vi fungerat som de andra partierna.

Kommentera

Tema av Anders Norén